(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Maqolada azotli o‘g‘itlar shakllarini issiqxona sharoitida kokos qipig‘i asosida gidroponika usulida o‘stirilgan tomat o‘simligida quruq modda to‘planish dinamikasiga ta’siri bo‘yicha ma’lumotlar keltirilgan. Bunda kaliy nitrat, ammoniy sulfat va karbamid shaklidagi azotli o‘g‘itlarni tomat o‘simligida quruq modda miqdori dinamikasiga turlicha ta’sir ko‘rsatishi aniqlangan. Pomidor o‘simligidagi quruq modda miqdoriga eng kuchli ta’sirni kaliy nitrat shaklidagi azot saqlovchi o‘g‘it, eng kuchsiz ta’sirni ammoniy sulfat shaklidagi azotli o‘g‘it ko‘rsatishi isbotlab berilgan. Ushbu ko‘rsatkichga karbamidning ta’siri o‘rtacha xarakterga ega bo‘ldi.