(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Qazib olish va qayta ishlash jarayonlarida СБШ -250 МНА burg‘ulovchi qurilmalarning tok o‘tkazuvchi va qabul qiluvchi elementlarinini nazorat qilish va boshqarish jarayonlarida tok transformatorlari qo‘llaniladi. Lekin bu tok transformatorlarini quyi va yuqori chegaralari bitta diapazonda o‘lchash imkoniga ega, shu nuqtai nazardan biz taklif etayotgan ferromagnit tok o‘zgartgichlari (FMTO‘) quyi chegarasini o‘zgartirish hisobiga o‘lchash diapazonini rostlash imkoniyatini yaratish, o‘lchash qurilmalarining sezgirligini oshirish muhim ahamiyat kasb etadi.