(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Ushbu maqolada O’zbekistonning geografik o’rni, relyefi baland nuqtasi, eng past nuqtasi haqida ma’lumot berilgan. Har bir mamlakat taraqqiyoti birinchidan, shu mamlakat geografik joylashuvi, tabiiy boylik va imkoniyatlari bilan, ikkinchidan shu mamlakat xalqining ijtimoiyiqtisodiy, huquqiy ongi yuksalish darajasi bilan belgilanadi. Shu nuqtai nazardan xalqning mavjud imkoniyatlardan unumli foydalanish ko’nikmalarini shakllantirish, munosib islohotlarni, yangiliklarni o’z vaqtida amalga oshirishga doir bilimlarini oshirishda geografiya va iqtisodiyot fanlarining o’rni beqiyosligi haqida ham qisqacha to’xtalib o’tilgan.