(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Ushbu maqola antibiotiklarning beta-laktam halqa saqlovchi turiga kiruchi sefalosporinlar haqida. Maqola sefalosporinlarning tarixi ya‘ni kashf etilishi, qo‘llanilishi va yangi avlodlarining yaratilishi haqidagi mulohazalar bilan boshlangan. Maqolaning keyingi qismida sefalosporinlarning kimyoviy tuzilishi va uning ta‘sir mexanizmi bilan bog‘liqligi tushuntiriladi. Maqola sefalosprorinlarning farmakodinamikasi va farmokokinetikasi kabi farmokologik xossalai haqida ma‘lumotlar taqdim etadi. Maqola sefalosporinlarning barcha turlarini, ularning bir-biridan farqlarini va qo‘llanillishini sharxlaydi. Maqolaning oxirgi qismida sefalosporinlarning nojo‘ya ta‘sirlari aytib o‘tiladi. Umuman olganda, maqola tibbiyot sohasidagi xodimlar va talabalar uchun muhim va kerakli ma‘lumotlar taqdim etishi mumkin.