(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Нотўқима матоларининг бир даврли деформация таркибининг ўзгаришига иккиламчи материал ресурсларининг таъсири ўрганилиб, 50% пахта толаси ва 50% пахта чиқиндисига нисбатан 50% пахта толаси ва 50% ипак чиқиндиси, 50% пахта толаси ва 50% жун толаси чиқиндиси, 70% пахта толаси ва 30% жун толаси чиқиндиси бўлганда нотўқиманинг тўлиқ деформация таркиби 25,0% га камайгани аниқланди.