(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2024)
Jahonda global iqlim o‘zgarishi natijasida turli xil tuproq-iqlim sharoitda tarqalgan dorivor o‘simliklarning morfo-biologik, ekologik, fiziologik, fitokimyoviy xususiyatlarini o‘rganishga va introdusent dorivor o‘simliklarning mahalliy sharoitga moslanishiga qaratilgan ilmiy tadqiqotlar olib borilmoqda. Bu borada Agastache foeniculum (Pursh) Kuntze kabi istiqbolli dorivor o‘simliklar genofondini yaratish, introduksiya sharoitida istiqbolli o‘simliklarning moslanish xususiyatlarini aniqlash, turli ekologik sharoitlarda yetishtirish bo‘yicha texnologik xaritalarni ishlab chiqish, o‘simliklarning biologik xususiyatlarini ilmiy asoslash, o‘sish va rivojlanishini, fitokimyoviy xususiyatlarini asoslashga katta e’tibor qaratish o‘rinli.