(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Variatsiya fonologik-fonetik va ma’noviy xususiyatlari bilan paronim, polisemiya, omonimiya, sinonimiya, antonimiya kabi til hodisalari bilan munosabatdosh, ularga o‘xshash, noo‘xshash jihatlarga ega. Ushbu maqolada variatsiyaga uchragan terminlar haqida fikr yuritiladi.