(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Maqolada yigirilgan ipning rang sifatini nazorat qilish maqsadida paxta tolasining HVI tizimida olingan Rd(nur qaytarish koeffitsiyenti) va +b(sarg‘ishlik darajasi) kabi kо‘rsatkichlarni qо‘llash bо‘yicha tavsiyalar keltirilgan.