(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Ko’paytirish - bu matematika sohasida hal qiluvchi rol o’ynaydigan asosiy arifmetik amal hisoblanadi. Ushbu ilmiy maqolada biz natural sonlar to’plamida ko’paytirishning xususiyatlarini o’rganamiz. N bilan belgilangan natural sonlar 1 dan boshlanib, cheksiz cho’zilgan musbat sonlarni o’z ichiga oladi. Ushbu to’plamdagi ko’paytirishning xususiyatlarini tushunish arifmetika va algebrada mustahkam poydevor yaratish uchun zarurdir. Biz ko’paytirishning turli jihatlarini, jumladan, kommutativlik, assotsiativlik, o’ziga xoslik va teskarilarning mavjudligi va taqsimlovchi xususiyatni o’rganamiz. Keng qamrovli tahlil orqali biz natural sonlar to’plamidagi ko’paytirishning o’ziga xos xususiyatlarini chuqurroq tushunishni maqsad qilganmiz.