(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Nerv sistemasi, bir tomondan har xil to‘qimalar, organlar va sistemalarga o‘tadigan metabolik, fiziologik jarayonlami moslash, boshqa tomondan, uning yordamida butun organizm bilan tashqi muhit orasidagi aloqalami o‘matish vazifasini bajaradi. Ontogenez vaqtida nerv sistemasining har xil qismlari funksionai sistemaga birlashib, yoshiga qarab kamolotga yetadi va uyg‘unlashadi.Ushbu maqolada bolalar yoshida nerv sistemasi va oliy nerv faoliyatining umumiy xususiyatlar haqida ma’lumot berilgan.