(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Neft iqtisodiyotning asosiy manbai hisoblanadi. Mubolag‘asiz, insoniyat farovonligi bu manbaga bog‘liq. Biroq ko‘p yillar davomida yonuvchan suyuqlik o‘rganilishiga qaramay, uning kelib chiqishi hali ham sir bo‘lib qolmoqda. Neftning kelib chiqishi haqida olimlar nima deydi? U qayerdan paydo bo‘lgan?