(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Zamonaviy sud ekspertizasi jinoiy va fuqarolik ishlarini hal qilish uchun yangi vositalar va ilg’or texnologiyalardan foydalanadi. Sud-tibbiyot ekspertizasi ushbu yangi davrda kuchli vosita ekanligi aniq. Rentgen, kompyuter tomografiyasi , magnit-rezonans tomografiya va boshqa tibbiy tasvirlash texnologiyalari tufayli sud-tibbiyot ekspertizasi rivojlanishi uchun mustahkam poydevor yaratildi. Sud-tibbiy tasvirlash - bu sud-tibbiyot va tibbiy-huquqiy maqsadlarda topilmalarni tushuntirish va hujjatlashtirish uchun tasvirlardan foydalanishdir. Radiologik vositalar yordamida olingan ma’lumotlar sud-tibbiyot ekspertlariga o’lim sababini aniqlashda yordam berish uchun ishlatilishi mumkin va o’lim bilan bog’liq boshqa tibbiy-huquqiy savollarga javob berishga yordam beradigan qo’shimcha ma’lumotlarni taqdim etishi mumkin.