(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Ushbu maqolada zamonaviy Eron adabiyoti vakillaridan biri bo‘lgan Roziya Tujjorning “Ham olma, ham yulduz” nomli hikoyalar to‘plami va uning o‘zbek tiliga qilingan tarjimalari tahlil qilinib, peyzaj tasviriga oid misollar orqali ko‘rib chiqildi. Ushbu maqolani yozishdan maqsad – zamonaviy fors adabiyotidan o‘zbek tiliga tarjima qilingan asar tarjimalarini tahlil qilish, asliyat va tarjima matnlarini solishtirish orqali tarjimonning yutuq va kamchiliklarini, uning mahoratini o‘rganishdan iborat. Mazkur maqolada tahliliy, tavsifiy va chog‘ishtirish usullaridan foydalanildi.