(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Мақола гипонимлардан фойдаланишда намоён бўладиган уйғунлик жараёнини ўрганишга бағишланган. Гипонимия семантик мўъжиза бўлиши мумкин ва умумий сўз билан бирлик ассоциациясида намоён бўлади. Гипонимнинг референти номинатив бирликнинг експрессив майдонига киради, у ўзига хос чегара шкаласи тоифаларини қамраб олади.