(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Qoraqalpoq televideniyasi, O‘zbekiston Respublikasining Qoraqalpog‘iston Respublikasidagi o‘ziga xos televizion tarmog’idir. Bu televideniyada Qoraqalpog‘iston Respublikasining mahsus musiqi, san’at, tarix va madaniyatidan ma’lumotlar beriladi. Televizion dasturlari o‘zbek tilida o‘tkaziladi va Qoraqalpog‘iston hududidagi aholi uchun mahsus kontentlar tayyorlanadi. Qoraqalpoq televideniyasi, O‘zbekiston Respublikasining Qoraqalpoq viloyatidagi boshqa televideniyalardan iborat bo‘lib, Qoraqalpoq tili va madaniyatini o‘zida mujassam etgan bir qator dasturlarni tarqatadi. Bu televideniya orqali Qoraqalpoq viloyati aholisiga milliy ma’noga ega bo‘lgan yangiliklar, musiqa, dramatik, dokumental va boshqa turdagi dasturlar taqdim etiladi. Televideniya orqali Qoraqalpoqdagi so‘nggi voqealar haqida ma’lumot olish va milliy madaniyatni mustahkamlash imkoniyati mavjud. Qoraqalpoq televideniyasi, O‘zbekiston Respublikasi Qoraqalpog‘iston Respublikasining tashqi bo‘limida faoliyat yuritayotgan, Qoraqalpog‘iston Respublikasi Prezidenti tomonidan 1997-yilda tashkil etilgan davlat televideniyasi tashkilotidir. Ushbu televideniya qurilishi bilan Qoraqalpog‘iston Respublikasida milliy va xalqaro axborot va ma’lumotlarini tarqatishga oid xizmatlar ko‘rsatishda ishtirok etib kelmoqda. Qoraqalpoq televideniyasi O‘zbekiston Respublikasi hokimiyati boshlig‘i tomonidan boshlandi. Bu televideniya kanali O‘zbekistonning barcha mintaqalariga nafaqat o‘z mahalliy kengashi, balki xalqlararo hamkorlikda oilaviy aloqa, siyosiy va iqtisodiy muammolarga oid ma’lumotlar tarqatadi.