(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Ekotizim xizmatlarining iqtisodiy baholanishi bu tabiatan mavjud iqtisodiy ne’matlarni ko‘rinadigan va seziladigan qiluvchi jarayon bo‘lib, tabiiy mahsulotlar va xizmatlar (“ekotizim xizmatlari” deb ataladi)ning qadrini baholash va ochib berish hamda sanoat rivojlanishining asl bahosini aniqlash imkonini beradi. Ushbu baholangan qiymatlar ijro hokimiyatining siyosati, sa’y-harakatini tanlash, biznesda qarorlar qabul qilish va iste’molchilar xatti-harakati uchun axborot berishi mumkin.