(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Moliyaviy salohiyatni baholashda to‘lov qobiliyati, moliyaviy barqarorlik va kredit layoqatliligini tahlil qilish va baholash masalalariga alohida e’tibor qaratildi. Umumiy qabul qilingan likvidlik koeffitsientlaridan foydalanish aniqlanadi. Buxgalteriya hisobi biznesning uzluksizligini taxmin qilish hisoblanadi. Baholash likvidlik koeffitsientlarini hisoblashga emas, balki pul oqimlarini o’rganishga asoslangan bo’lishi kerak.