(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Мақола доирасида прокуратура органлари фаолиятини рақамли трансформация қилиш бўйича Туркия тажрибаси ўрганилди ва таҳлил қилинди. Ҳар бир мамлакатнинг прокуратура органлари фаолиятини рақамли трансформация қилишнинг ёндашувлар кўриб чиқилди. Туркияда адлия соҳасида амалга оширилган энг яхши технологик ислоҳот “UYAP” Миллий суд информатика тизимини жорий этиш бўлди. “UYAP” тизими Адлия вазирлигининг барча тармоқлари, жумладан, судлар, прокуратуралар, ижро этувчи ҳокимият органлари ўртасидаги ўзаро электрон ҳамкорликни таъминлайди. “UYAP” тизими имкониятларидан келиб чиқиб, судларга даъво, ариза ва шикоятлар фақат электрон шаклда тақдим этиш тартибини жорий этиш, шунингдек прокурорлар суд биносига бормасдан, хизмат хонасидан видеоконференцалоқа тизими орқали суд мажлисида иштирок этиш таклифлари билдирилади.