(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Экстракорпарал детоксикация усули замановий тиббиет технологиясига асосланган бўлиб, беморлар қон таркибидаги эндотоксинларни суриб олиш ёки ажратиб ташлашдан иборат булиб, кон таркибидаги метаболитлар еки токсинларнинг таьсирини камайтириш оркали бемор организмини захарланишдан бартараф этишга асослаган. Организмдаги патологик ахамиятга эга булган субстанцияларни даволаш плазмоферези оркали амалга ошириш мумкин.