(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Мазкур мақола иш жараёнида сепараторнинг ишчи камерасига пахта ҳаво оқими билан кириб келиши ве ҳаводан ажралиш жараёнини амалий ўрганиб унга янгича конструксия ишлаб чиқилиб ва амалда синов ишлари олиб борилиб, янги коструксияни моделлаштирилган. Шу конструксияни яратиш ишлари моделаштирилиб амалий ишлар баён этилган. ишчи камерасидаги ўзгаришлар ва тиқилган пахтани шикастланиши, бошқа холатлар ўрганилиб унга ечим топилган