(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Ushbu maqolada skarlatina haqida to’liq ma’lumot beriladi, uning etiologiyasi, patogenezi, diagnostikasi, davolash va potentsial oqibatlarini qamrab olinadi. Bu kasallikni samarali boshqarish va asoratlarni oldini olish uchun o’z vaqtida tashxis qo’yish va tegishli antibiotiklardan foydalanib, davolash muhimligini ta’kidlaydi. Maqolada skarlatinaning tarixiy ahamiyati va uning zamonaviy davrdagi o’zgarishi ham yoritilgan.