(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2023)
Markаziy Osiyo xususan, O‘zbekistondagi suv va unga aloqador muаmmolar nafаqat mintaqaviy, balki global ahamiyat kasb etayotgani hech kimga sir emas. Mаzkur masala bo‘yicha chuqur ilmiy asosga ega tadqiqotlar ham amalga oshirilmoqda. Hozirda Mаrkaziy Osiyoda suv muammolarini o‘rgаnish uchun 25 mln. dollar ajratilgan.