(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu maqolada mehribon va emotsional jihatdan qo‘llab-quvvatlovchi tarbiyachining maktabgacha yoshdagi bolalar rivojlanishidagi o‘rni ilmiy adabiyotlar asosida tahlil qilinadi. Zamonaviy tadqiqotlar shuni ko‘rsatadiki, tarbiyachi va bola o‘rtasidagi iliq, ishonchli va barqaror munosabat bolalarning ijtimoiy-emotsional moslashuvi, til rivoji, o‘quv faoliyatiga jalb etilishi va xulqiy barqarorligiga ijobiy ta’sir ko‘rsatadi. Shuningdek, guruhdagi emotsional qo‘llab-quvvatlash darajasi ham bolalarning savodga tayyorgarligi, matematik ko‘nikmalari va sinfdagi faolligi bilan bog‘liq ekani aniqlangan. Maqolada mehribon tarbiyachi shaxsining pedagogik, psixologik va tarbiyaviy ahamiyati yoritilib, baxtli bolalik muhiti ko‘p jihatdan tarbiyachining munosabati, muloqoti va emotsional madaniyati bilan belgilanishi asoslab beriladi.