(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasi Qurolli Kuchlarining shakllanishi, mustaqillikdan keyingi mudofaa tizimining tashkil topishi va milliy xavfsizlikni ta’minlashdagi tarixiy bosqichlar tahlil qilinadi. Tadqiqotda 1991-yil 31-avgustda davlat mustaqilligining e’lon qilinishi, Mudofaa ishlari vazirligi va Milliy gvardiyaning tuzilishi, 1992-yil 14-yanvarda respublika hududidagi harbiy qismlarning O‘zbekiston tasarrufiga olinishi, Mudofaa vazirligining tashkil etilishi, harbiy qonunchilik bazasi, harbiy doktrina va Vatan himoyachilari kuni kabi muhim jarayonlar yoritiladi. Shuningdek, Qurolli Kuchlarning zamonaviy rivojida harbiy ta’lim, vatanparvarlik tarbiyasi, professional tayyorgarlik, ijtimoiy himoya va xalq-armiya birligi masalalari tahlil qilinadi