(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada xalqaro turizm tizimida milliy taomlarning tutgan oʻrni, gastronomik merosning turistik oqimlarga taʼsiri hamda oʻzbek milliy oshxonasining xorijiy sayyohlar ongida shakllanayotgan jozibador qiyofasi ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Shuningdek, qadimiy savdo yoʻllari, madaniy almashinuv va tarixiy jarayonlar natijasida shakllangan oʻzbek taomlari bugungi global gastronomik turizmning muhim qismiga aylangani yoritiladi. Tadqiqot davomida oʻzbek oshxonasining palov, somsa, tandir non, sumalak, holvaytar, pashmak, nisholda, milliy holvalar va quritilgan mevalar kabi noyob namunalari gastronomik turizmning muhim elementi sifatida oʻrganiladi. Shuningdek, milliy taomlarning mamlakat imiji, iqtisodiy rivojlanish va madaniy diplomatiyadagi oʻrni yoritiladi.