(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim yoshidagi bolalarni o‘qitish va tarbiyalash jarayonida didaktik o‘yinlarning pedagogik ahamiyati keng tahlil qilinadi. Didaktik o‘yinlar bolalarda bilim, ko‘nikma va malakalarni shakllantirish, tafakkur, nutq, diqqat va xotirani rivojlantirish jarayonidagi o‘rnini yoritadi. Maqolada didaktik o‘yinlarning ta’lim jarayonida qo‘llanishi, ularni tanlash va tashkil etish usullari, bolalarning individual xususiyatlariga moslashtirish va samaradorligini oshirish yo‘llari ham ko‘rib chiqilgan. Shu bilan birga, maqolada didaktik o‘yinlar orqali bolalarning ijtimoiy, emotsional va ijodiy rivojlanishiga erishish imkoniyatlari ham tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, didaktik o‘yinlar nafaqat o‘yin, balki pedagogik vosita sifatida bola rivojida muhim rol o‘ynaydi va maktabgacha ta’lim jarayonining samaradorligini oshiradi.