(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu maqolada pedagogika fan sifatida va uning zamonaviy rivojlanish tendentsiyalari ko’rib chiqiladi. Pedagogika ta’lim va tarbiya orqali shaxs va jamiyatni shakllantirishda hal qiluvchi rol o’ynaydi. Tadqiqot interfaol o’qitish usullari, raqamli ta’lim texnologiyalari va shaxsiylashtirilgan ta’lim yondashuvlari kabi asosiy yo’nalishlarni qamrab oladi. Pedagogikaning tarixiy evolyutsiyasi qadimgi faylasuflardan hozirgi ta’lim innovatsiyalarigacha ko’rib chiqiladi. Bundan tashqari, sun’iy intellekt va onlayn platformalarning zamonaviy ta’limga ta’siri tahlil qilinadi.