(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu maqolada Bachadon miomasi (bachadon fibromiomasi)ni davolashning konservativ va jarrohlik usullarining samaradorligi o‘zaro taqqoslab tahlil qilinadi. Tadqiqotning dolzarbligi reproduktiv yoshdagi ayollar orasida ushbu kasallikning yuqori uchrash darajasi, simptomlarning hayot sifatiga sezilarli ta’siri hamda optimal davolash strategiyasini tanlashdagi murakkablik bilan izohlanadi. Maqolada konservativ davolash usullari, jumladan gormonal terapiya (gonadotropin-releasing gormon agonistlari, progestinlar), simptomatik yondashuvlar hamda minimal invaziv muolajalar (masalan, uterin arteriya embolizatsiyasi)ning klinik samaradorligi ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, jarrohlik davolash usullari – miomektomiya va histerektomiya – ning ko‘rsatmalari, afzalliklari, asoratlari hamda uzoq muddatli natijalari tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, konservativ yondashuv ayrim hollarda simptomlarni kamaytirishda samarali bo‘lsa-da, kasallikning qaytalanish ehtimoli yuqoriroq bo‘lishi mumkin. Jarrohlik usullari esa radikal natija berishi bilan birga, invazivligi va reproduktiv funksiyaga ta’siri sababli ehtiyotkorlik bilan tanlanishi lozim.