(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Mazkur makolada anik fanlar va xoreografiya san’atining amaliy hamda nazariy jihatdan o‘zaro bog‘liqligi insoniy idrokni o‘rganuvchi ilm asoslari orqali raqsning go‘zal harakatlariga qay yo‘sinda uyg‘unlashganligi tadqiq qilinadi. Fizika va insoniy idrokni o‘rganuvchi ilm asoslari shu harakatlarning qay yo‘sinda erishilganligi to‘g‘risidagi tushunchani hosil qiladi. Barcha go‘zal harakatlar, qo‘llab - quvvatlash harakatlari, lahzaga keltiruvchi aylanishlar, yengil vaznsiz sakrashlar–bularning hammasi professional raqqosni tayyorlashda fizika qonunlari to‘g‘ri qo‘llanilganligining hosilidir. Agar hamma fizika qonunlarini formula bo‘yicha hisoblash mumkin bo‘lsa, balet artistlari yetuk mahorat va texnikaga erishish uchun ko‘p yillar davomida mashaqqatli mehnat qilishlari kerak.