(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada ko‘krak bezi saratonini erta aniqlashning zamonaviy diagnostik usullari, ularning klinik samaradorligi hamda amaliy tibbiyotdagi ahamiyati yoritilgan. Tadqiqot davomida xalqaro tavsiyalar, zamonaviy onkologik adabiyotlar va statistik ma’lumotlar tahlil qilindi. Natijalarga ko‘ra, mammografiya, ultratovush tekshiruvi, magnit-rezonans tomografiya va sun’iy intellekt asosidagi texnologiyalar kasallikni dastlabki bosqichlarda aniqlash imkonini beradi. Erta diagnostika o‘lim ko‘rsatkichlarini kamaytirish va bemorlarning yashovchanlik darajasini oshirishda muhim o‘rin tutadi. Shuningdek, maqolada skrining dasturlarining samaradorligi, xavf omillari va profilaktik chora-tadbirlarning ahamiyati ko‘rsatib o‘tilgan. Zamonaviy texnologiyalarni amaliyotga keng joriy etish ko‘krak bezi saratoni bilan kurashishda muhim strategik yo‘nalish hisoblanadi.