(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu maqolada bozor iqtisodiyotining mohiyati, asosiy tamoyillari, iqtisodiy taraqqiyotdagi o‘rni va O‘zbekiston sharoitidagi ahamiyati tahlil qilinadi. Bozor iqtisodiyoti erkin mulkchilik, raqobat, talab va taklif, narx mexanizmi, tadbirkorlik erkinligi hamda davlatning tartibga soluvchi vazifalari bilan tavsiflanadi. Maqolada bozor iqtisodiyotining resurslarni samarali taqsimlash, ishlab chiqarish samaradorligini oshirish, innovatsiyalarni rag‘batlantirish, xususiy sektorni rivojlantirish va aholi farovonligini ta’minlashdagi roli yoritiladi. O‘zbekistonning bozor munosabatlariga o‘tish jarayoni, “O‘zbekiston — 2030” strategiyasida belgilangan iqtisodiy maqsadlar va xususiy sektor yetakchiligidagi o‘sish masalalari ilmiy tahlil qilinadi.