(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Maqolada yangi avlod boshlang‘ich ta’lim pedagoglarini tayyorlashning nazariy-metodik asoslari, global tendensiyalari, xalqaro tajribasi va innovatsion texnologiyalar bilan bog‘liq jihatlari tahlil qilinadi. Boshlang‘ich ta’lim pedagogi bolaning savodxonligi, mantiqiy fikrlashi, nutq madaniyati, ijtimoiylashuvi va shaxsiy rivojlanishida hal qiluvchi o‘rin tutadi. Shu sababli bo‘lajak o‘qituvchilarni tayyorlashda kompetensiyaviy yondashuv, raqamli pedagogika, inkluziv ta’lim, amaliyotga yo‘naltirilgan tayyorgarlik, refleksiv faoliyat, kasbiy etikani shakllantirish va uzluksiz kasbiy rivojlanish muhim ahamiyat kasb etadi. Maqolada O‘zbekiston pedagogik ta’lim tizimidagi islohotlar xalqaro tajriba bilan qiyosiy tahlil qilinib, boshlang‘ich ta’lim pedagoglarini tayyorlash samaradorligini oshirish bo‘yicha ilmiy-amaliy xulosalar beriladi.