(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
maqolada O‘zbekiston xalq artisti, xonanda va kompozitor Sherali Jo‘rayevning ijodiy faoliyati yoshlar ma’naviy tarbiyasidagi ahamiyati ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Yoshlar qalbida milliy an’analar, Vatanga muhabbat va insoniy qadriyatlarni shakllantirishda Sh. Jo‘rayev qo‘shiqlari tahlili bilan yoritib berilgan. Maqolada zamonaviy ma’naviy tarbiya tizimida musiqa va san’atning o‘rni ham muhokama qilingan.