(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu maqolada sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarining ta’lim tizimidagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Zamonaviy ta’lim jarayonida SI asosidagi tizimlar o‘quvchilarning bilim olish samaradorligini oshirish, o‘qitish jarayonini individuallashtirish va ta’lim sifatini yaxshilashda muhim rol o‘ynamoqda. Maqolada SI texnologiyalarining afzalliklari, qo‘llanish sohalari hamda yuzaga keladigan muammolar ko‘rib chiqiladi.