(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy iqtisodiy o‘zgarishlar sharoitida biznes subyektlarini rivojlantirishning strategik yo‘nalishlari, raqobatbardoshlikni oshirish omillari va innovatsion texnologiyalarning tadbirkorlik samaradorligiga ta’siri tadqiq etiladi. Tadqiqot davomida korxonalarning o‘sish sur’atlarini belgilovchi ichki va tashqi omillar tahlil qilinib, barqaror rivojlanish modelini shakllantirish bo‘yicha ilmiy takliflar ishlab chiqilgan. Maqolada keltirilgan ma’lumotlar va statistik jadvallar biznes jarayonlarini optimallashtirishda xalqaro tajriba va mahalliy bozor xususiyatlarini uyg‘unlashtirish zarurligini ko‘rsatadi.