(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Detektiv janri adabiyotda o’ziga xos o’rin tutib, kitobxonlarni murakkab syujetlar va mantiqiy jumboqlar bilan jalb etadi. Ushbu maqola jinoyat va detektiv asarlarining jamiyatdagi o’rni, ularning inson psixologiyasiga ta’siri hamda huquqiy ongni shakllantirishdagi ahamiyatini tahlil qiladi. Shuningdek, janrning rivojlanish bosqichlari, asosiy xususiyatlari va zamonaviy adabiyotdagi tendensiyalari ko’rib chiqiladi. Maqola detektiv adabiyotining nafaqat ko’ngilochar, balki ijtimoiy-falsafiy ahamiyatga ega ekanligini ko’rsatishni maqsad qilgan.