(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu maqolada autizm spektr buzilishi bo‘lgan bolalar bilan ishlashning korreksion-pedagogik asoslari ilmiy adabiyotlar asosida tahlil qilinadi. Zamonaviy tadqiqotlar autizmli bolalarni qo‘llab-quvvatlashda erta aniqlash, individual ta’lim yo‘nalishi, kommunikativ ko‘nikmalarni rivojlantirish, xulq-atvorni qo‘llab-quvvatlash, oilaviy hamkorlik va inklyuziv ta’lim muhitini moslashtirish hal qiluvchi ahamiyatga ega ekanini ko‘rsatadi. Maqolada autizmli bolalar bilan ishlashda defektolog, logoped, psixolog, pedagog va ota-onalar hamkorligining o‘rni, shuningdek, ta’lim jarayonida qo‘llaniladigan moslashtirish usullari yoritiladi. Autizm spektr buzilishi bo‘lgan bolalar bilan ishlashda yagona universal usul emas, balki bolaning individual ehtiyojlariga mos, tizimli va dalillarga tayangan korreksion-pedagogik yondashuv eng samarali yo‘l ekani asoslab beriladi.