(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu maqolada tovushning fizik tabiatini ifodalovchi asosiy kattaliklar – chastota, amplitude, to’lqin uzunligi, tezlik va tembr chuqur tahlil qilinadi. Tovush to’lqinlarining matematik ifodasi, ularning muhitga bog’liqligi hamda inson eshitish tizimi bilan bog’liq jihatlari ko’rib chiqiladi