(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu maqola/jadval jismoniy shaxslarning mulkiy daromadlarini soliqqa tortish tizimini o‘rganishga bag‘ishlangan. Ishda mulkiy daromad tushunchasi, uning manbalari va soliqqa tortilish tartibi batafsil tahlil qilinadi. Soliq qonunchiligi asosida daromad turlari — ish haqi, ijara haqi, mol-mulkni sotishdan tushgan daromad va boshqa mulkiy foydalar — ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, maqolada soliqqa tortish stavkalari, imtiyozlar, va deklaratsiya topshirish tartibi haqida ma’lumot berilgan. Tadqiqot natijalari jismoniy shaxslarning daromadlarini soliqqa tortishning samarali mexanizmlari va uning byudjet daromadlariga ta’siri haqida xulosalar beradi.