(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu tezisda Surxondaryo viloyatining moliyaviy-iqtisodiy ko‘rsatkichlari statistik jihatdan tahlil qilindi. Tadqiqotda yalpi hududiy mahsulot, aholi jon boshiga to‘g‘ri keladigan yalpi hududiy mahsulot, tarmoqlar tarkibi, asosiy kapitalga kiritilgan investitsiyalar, mahalliy budjet daromadlari va respublika budjetidan ajratiladigan transfertlar asosiy tahlil mezonlari sifatida tanlandi. 2024-yilda Surxondaryo viloyatida yalpi hududiy mahsulot hajmi 54 354,1 mlrd so‘mni tashkil etib, 2023-yilga nisbatan 105,9 foizga o‘sgan.