(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu maqolada tana venalarining embrional rivojlanish bosqichlari va ularning asosiy tug‘ma anomaliyalari keng yoritilgan. Xususan, yuqori va pastki kovak vena (V. cava superior va V. cava inferior) ning shakllanish mexanizmi, kardinal venalar tizimi evolyutsiyasi hamda azygos venoz tizimining variantlari tahlil qilingan. Embrional venoz tizimdagi rivojlanish buzilishlari natijasida yuzaga keladigan anatomik variantlar klinik amaliyotda muhim diagnostik va jarrohlik ahamiyatga ega ekanligi ko‘rsatib berilgan.