(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu maqolada o‘zbek bolalar adabiyotining yirik namoyandasi Xudoyberdi To‘xtaboyev ijodida bola obrazining badiiy va poetik talqini tahlil qilinadi. Adib asarlarida bola obrazi orqali jamiyatdagi ijtimoiy muammolar, ma’naviy qadriyatlar hamda milliy ruhning aks etishi ochib beriladi. Xususan, yozuvchining qahramonlari orqali bolalarning ichki dunyosi, orzu-intilishlari, hayotga munosabati va psixologik xususiyatlari yoritiladi. Maqolada bola obrazini yaratishda qo‘llangan badiiy vositalar, uslubiy yondashuvlar hamda adibning individual ijodiy mahorati ilmiy asosda tahlil etiladi. Shuningdek, To‘xtaboyev asarlarida bola obrazi orqali tarbiyaviy g‘oyalar va milliy qadriyatlarning ifodalanishi masalasiga alohida e’tibor qaratiladi.