(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Қаттиқ дори шакллари (таблетка, капсула, гранула ва порошоклар) фармацевтик амалиётда энг кўп қўлланиладиган шакллардан бири ҳисобланади. Уларни ишлаб чиқариш жараёнида гигиеник меъёрларга қатъий риоя қилиш дори воситасининг самарадорлиги, барқарорлиги ва хавфсизлигини таъминлайди. Ушбу мақолада гигиеник талаблар, ишлаб чиқариш муҳити, персонал гигиенаси ва микробиологик назорат масалалари таҳлил қилинди. Натижалар шуни кўрсатадики, стандартларга мос ишлаб чиқариш шароитлари дори сифатини таъминлашда ҳал қилувчи омил ҳисобланади.