(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu tezis-maqolada III Renessans g‘oyasining Yangi O‘zbekistonda amalga oshirilayotgan ma’naviy-ma’rifiy islohotlar bilan uzviy aloqadorligi ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Maqolada III Renessans tushunchasi milliy taraqqiyotning yangi bosqichi, yoshlar ongini yangilash, ta’lim sifati, ilmiy tafakkur, ma’naviy immunitet, tarixiy xotira va fuqarolik mas’uliyati bilan bog‘liq hodisa sifatida yoritiladi. Yangi O‘zbekistonda ma’naviy-ma’rifiy ishlarni takomillashtirishga oid qarorlar, uzluksiz ma’naviy tarbiya tizimi, maktab va oliy ta’limdagi tarbiyaviy ishlar, mahalla institutining ijtimoiy vazifalari hamda yoshlar siyosati III Renessans poydevorini yaratishning amaliy mexanizmlari sifatida baholanadi. Tezisda tarixiy merosni faqat faxr manbai sifatida emas, balki zamonaviy jamiyatni ma’rifat, innovatsiya, axloqiy mas’uliyat va ijtimoiy faollik asosida rivojlantirishga xizmat qiluvchi strategik resurs sifatida anglash zarurligi asoslanadi.