(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Xizmatlar tarmog‘ida barqaror iqtisodiy o‘sish “faqat talab oshishi” yoki “xizmatlar soni ko‘payishi” bilan emas, balki tashkiliy-iqtisodiy asoslarning to‘g‘ri qurilishi bilan ta’minlanadi. Ushbu maqola xizmatlar sektorida o‘sishni shakllantiradigan tashkiliy (institutsional muhit, boshqaruv arxitekturasi, bozor infratuzilmasi, kooperatsiya va standartlar) hamda iqtisodiy (soliq va rag‘batlar, investitsiya oqimlari, formalizatsiya, kichik biznes ulushi, soya iqtisodiyoti) omillarni rasmiy statistik relizlar va normativ hujjatlar asosida tahlil qiladi