(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu tadqiqot ijtimoiy tarmoqlarning tilga bo’lgan ta’sirini o’rganishga qaratilgan. Ijtimoiy tarmoqlar, ayniqsa, yoshlar orasida keng tarqalgan bo’lib, ular ingliz tilining o’zgarishiga va rivojlanishiga katta ta’sir ko’rsatmoqda. Ushbu ilmiy ishda ijtimoiy tarmoqlarda ishlatiladigan atama va iboralar, shuningdek, ingliz tiliga ta’siri va o’zaro munosabatlari tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari ijtimoiy tarmoqlar tilining o’ziga xos xususiyatlarini va ularning zamonaviy ingliz tiliga qanday ta’sir ko’rsatishini ko’rsatadi. Shuningdek, virtual muloqot jarayonida yuzaga keladigan til soddalashuvi, emotsional ifodaning kuchayishi va yozma nutqning og‘zaki nutqqa yaqinlashuvi kabi jarayonlar ham ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari ijtimoiy tarmoq tilining o‘ziga xos xususiyatlarini ochib berish bilan birga, uning zamonaviy ingliz tilining shakllanishi va rivojlanishidagi o‘rnini aniqlashga xizmat qiladi.