(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Организм тўқималарининг магнит хоссалари биофизиканинг муҳим йўналишларидан бири ҳисобланади. Ушбу мақолада инсон тўқималарининг диамагнетик, парамагнетик ва ферромагнетик хусусиятлари таҳлил қилинди. Шунингдек, магнит резонанс томография (МРТ) каби замонавий диагностика усулларида ушбу хоссаларнинг аҳамияти кўриб чиқилди. Тадқиқот натижалари шуни кўрсатадики, тўқималарнинг магнит хусусиятлари уларнинг кимёвий таркиби ва молекуляр тузилишига бевосита боғлиқ бўлиб, тиббий тасвирлашда юқори аниқликка эришишда муҳим аҳамият касб этади