(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Биоакустика тирик организмларда товуш ҳосил бўлиши, тарқалиши ва қабул қилиниши қонуниятларини ўрганувчи комплекс фан ҳисобланиб, у биофизика, физиология ва клиник тиббиёт кесишмасида шаклланган. Мазкур мақолада товуш тўлқинларининг физик табиати, инсон организмида уларнинг тарқалиш хусусиятлари, ҳамда клиник диагностика ва терапияда қўлланилиши чуқур таҳлил қилинди.