(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Gen terapiyasi — zamonaviy tibbiyotning eng ulkan yutuqlaridan biri bo‘lib, kasalliklarni DNK darajasida davolash g‘oyasiga asoslanadi. Avvallari dori-darmonlar faqat alomatlarni yengillashtirgan bo‘lsa, gen terapiyasi kasallik sababiga — mutatsiyaga uchragan genga bevosita ta’sir qiladi