(untitled) ("XXI ASRDA INNOVATSION TEXNOLOGIYALAR, FAN VA TAʼLIM TARAQQIYOTIDAGI DOLZARB MUAMMOLAR" nomli respublika ilmiy-amaliy konferensiyasi, 2026)
Ushbu maqolada media makonida zo‘ravonlikning normallashuvi hodisasi IMRAD talabi asosida tahlil qilinadi. Tadqiqotning dolzarbligi shundaki, raqamli platformalar, qisqa videolar, o‘yinlar, striming kontenti, yangiliklar lentasi va ijtimoiy tarmoqlar kundalik hayotning oddiy qismiga aylangan sari zo‘ravonlik ham ko‘proq “ko‘rinadigan”, “muqarrar” va ba’zan “oddiy” voqelik sifatida qabul qilinmoqda. O‘zbekistonda 2025-yil yanvar–avgust holatiga ko‘ra internetdan foydalanuvchi aholi ulushi 94,2 foizga yetgani, bu masalani endi tor doiradagi media nazariyasi emas, balki ta’lim, tarbiya, psixologiya, axborot xavfsizligi va ijtimoiy siyosatning kesishgan nuqtasi sifatida ko‘rishni talab qiladi. Natijada maqola media savodxonlik, ota-ona nazorati, ta’lim tizimida kritik tahlil ko‘nikmalari va platforma mas’uliyati uyg‘unlashgan yondashuvgina samarali yechim bera olishini asoslaydi.